mandag 20. oktober 2014

Systemet


I dette innlegget skal jeg forklare litt om de forskjellige fraksjonene og systemet de følger, ikke handlingen i boka.  

De er delt inn i 5 fraksjoner. Lærd som er dedikert til kunnskap, intelligens, sluhet og nysgjerrighet. Fryktløs, som har i jobb å forsvare resten av fraksjonene, fraksjonen er dedikert til nysgjerrighet, mot, styrke, tapperhet og fryktløshet. Sannferdig som har fokus på ærlighet. Fredsommelig, som har fokus på tillit, ro, tilgivelse, vennlighet og selvforsyning. Uselvisk, som setter andre ovenfor seg selv.

Først går de igjennom en talentprøve som skal vise hvilken fraksjon de egner seg best til. Deretter i utvelgelses seremonien skal de velge en fraksjon. De kan velge hva de vil, men de fleste velger det som passet best for dem i talentprøven. Hvis de forlater deres opprinnelige fraksjon, forlater de også familien deres. I utvelgelses seremonien samles alle, også familiene til de som skal velge. De blir ropt opp en og en. De går fram til 5 forskjellige skåler som symboliserer hver fraksjon. For å velge, må de kutte seg i hånden og la blodet dryppe ned i den skålen de har valgt.

Rett etter de har valgt sin fraksjon, setter de seg sammen med de andre i den fraksjonen. Når seremonien er ferdig drar de sammen med de andre til det nye fraksjons territoriet deres. Der skal de trene opp til en avslutnings prøve. De trener på det fraksjonen har fokus på. På avslutnings prøven bestemmes det om de får bli i fraksjonen eller om de blir fraksjons løs. Er du fraksjons løs, er du på en måte en uteligger som ikke har noe. De kan ta jobber som ingen av de andre fraksjonene vil ha. Hver fraksjon har forskjellige oppgaver og jobber for samfunnet.

Uselvisk -Fredsommmelig -Sannferdig- Lærd -Fryktløs
(Symbolene til fraksjonene)

vi får ikke vite grunnen til dette systemet eller hvordan fraksjonene har noe nytte for seg i samfunnet. I neste innlegg skal jeg skrive om hva jeg synes om boka.

Kilder: http://atrl.net/forums/showthread.php?t=638938

1 kommentar:

  1. Virkelig en flott blogg, bra skrevet. du er en ordentlig lesehest.

    SvarSlett